Res och mys


De senaste dagarna känns det som att jag bara har åkt runt en massa.... idag har jag åkt buss i sammanlagt (räknar ut) 3,5 h.... okej, nu lätt det inte så jättemycket men känns faktiskt som jag spenderat halva dan på buss. :P I helgen var jag och träffade släkten i Jönköping och resan dit var låååång... Vi tog inte motorvägen utan nån jäkla seg väg med skog skog skog... dessutom hade vi mormor i bilen och kunde därför inte ha på radion. Och jag vill inte heller vara för osocial med lurar i öronen. Så det var roligt. Mm.




Och igår blev det en sväng till Halmstad igen över natten. Nu är jag alltså tillbaka hemma. Så ja, det jag vill ha sagt är att jag har åkt runt mycket och det var tråkigt... men: jag har ju haft det himla trevligt däremellan :)




Helgen var faktiskt riktigt trevlig med en utekväll i Jönköping och att få träffa alla kusiner, vissa har jag ju inte träffat på hur många år som helst. Och anledningen till att jag åkte till Halmstad var sommar-kick-off med jobbet, som jag ju visserligen inte börjat på än men. Hotellet. Och det var trevligt det med. Grillade på stranden och lekte några fjantinga lekar med trevliga människor och fick grrrrymt god mat. Så tack vare den där träffen känner jag mej inte speciellt nervös inför att börja jobba längre. Mycket bra. :) Hann också träffa Linda och Lovisorna. Jag tog mej friheten att sova över hos Linda eftersom det kändes så deprimerande att åka hem till min tomma lägenhet... tom på både folk och mat. Så det var najs.



Denna dagen avslutades med (såklart) buss t/r till Göteborg, shopping och fika med syrran.





Så har haft några väldigt myspysiga dagar nu och det kommer ju knappast bli sämre med midsommar och tillbakaflytt till Halmstad (som jag börjat se framemot väldigt mycket nu, förstår inte att jag hade tänkt klara av hela sommarn hemma, inte för att klaga, har det jättebra men...). Nu hoppas jag de sista dagarna här hemma blir lika bra och myspysiga så är jag helt klart nöjd med min "semester". :) And I'll be back. Kommer bli en hel del bussåkande h-stad-gbg gissar jag på, så är la dumt att börja klaga redan. Är ju värt det för att hinna umgås med folket och göra det jag vill på båda ställena i sommar :) Jag har ju faktiskt ett nyårslöfte att uppfylla.

!!!???

Fattar inte att det ska vara så svårt att få nytt stycke?! Det är därför jag sätter in mina fina små streck istället..... Störda bloggsida. Är väl som vanligt jag som är blåst, som jag brukar i datorsammanhang, men faaaan......
(Jag vet att man trycker enter :P  men så fort inlägget sparas så knör texten ihop sig!)

Tiden som gått...

Good news. Jag fick jobbet i Halmstad som jag skrev om... näst senaste inlägget. Så nu är det denna och nästa vecka kvar här hemma. Rätt skönt ändå. Glad är jag såklart :) Och igår var jag i H-stad för brandövning och personalmöte. Så nu ska man städa och heja på gäster på hotellet i sommar ^^ Nu börjar jag till och med bli lite nervös inför första dagen och sådär.... Som vanligt på ett nytt jobb kommer man väl känna sig som en yr höna som irrar runt och inte fattar nåt. Men vet ju att det går över.


Och kan säga att saker och ting blev värre efter mitt senaste inlägg. Men sen blev det bättre igen.... Och sen dess har jag försökt att inte vara hemma så mycket. Åtminstone inte när m och p är hemma. Då går de ganska bra :P Idag flydde jag till stan och träffade Elin. Var mysigt med glass i solen och lite rännande i affärer. Blev lite stressigt på slutet så jag fick fatta snabba beslut (!). Men jag hoppas jag känner mej lika nöjd med inköpen imorn som idag. Har bara köpt en grej som jag kanske inte direkt behövde.... Annars bara nödvändiga saker. Faktiskt. Och billigt var det också. Elin hade jobbat hårt och var trött, men hon var duktig som stod ut med mitt velande :) Och tack för att jag får komma till dej om de krisar :) Bra att veta :P

Och annars.... har bara legat på altanen och solat idag. Inte gett alltför mycket resultat tycker jag. Frågan är vad man ska hitta på imorn? Viktiga frågor om jag ska kunna undvika att vistas hemma för mycket, haha... Stranden hade ju suttit jäkligt fint. Tror inte de har hänt så mycket sen jag skrev senast... tiden har ju gått men. Har ju kommit hem som sagt. Dagisen har inte ringt in mej på jobb en enda gång. Så jag gör nog rätt i att jobba på hotellet i Halmstad istället. Så jag har varit "ledig". Tycker jag kan få kalla det det efter tre år i skolan och jobb som börjar snart. Sommarjobb då. Till hösten är mitt mål ett "riktigt" jobb och en lägenhet i Gbg. Vi får se... Jag jobbar på det :) Men allt de där har jag ju redan gått igenom tidigare... sorry.
Har gjort ganska mycket här hemma fast ändå inget kan man säga. Jo lite har jag gjort, hunnit umgås med massa roliga människor och träffat Emma (Suomi) när hon var på besök. Vardagarna har bestått av att åka till Arbetsförmedlingen, fixa lite ditt och datt - skol och jobbgrejer, åkt lite hit och dit, flängt runt... jaa. Dagarna har gått. Skitväder har det ju vart. Tills idag :)

Funderar på att skaffa mej en jobbcoach. Det är ju gratis och den kanske kan tala om för mej vad det är för fel på mitt CV. För nåt är det ju uppenbarligen. Sen bara för att det helt enkelt är intressant att testa Arbetsförmedlingens insatser när man skrivit en hel uppsats om dem precis :P Så ska besöka det trevliga stället ännu en gång innan jag flyttar tillbaka till min lägenhet (ska bli underbart, men ensamt).

Nu ska jag nog gå och lägga mej. Måste försöka ta mej ut på en springtur imorn bitti. Ska bara beundra min nya väska och skor lite först ^^ Bara för att tjeja ner det här inlägget ännu mer...... :P Shopping har den effekten på mej, hehe.

...

Okej... NU börjar jag bli trött på att bo hemma.

Planering är A och O....

Huuuuh... :S Känner mej helt tom inombords. Precis sett det allra sista avsnittet av Lost... Så hemskt att det är slut. Och nu har jag gråtit tillräckligt för dagen om man säger så :P Vet inte riktigt vad jag ska tycka om slutet... Fattar ju inte allt till hundra procent heller för den delen. Får göra lite efterforskningar där. Frågan är om jag vill veta.... tänk om det inte alls är genomtänkt och man blir värsta besviken? Inte helt omöjligt om det inte finns mer att fatta än det jag faktiskt redan fattat. Jaja.... får se. Inget dumt sätt att spendera denna regniga dagen på iaf. Älskar den serien oavsett slutet.

Förra veckan fixade vi det sista på uppsatsen.... det blev en hel del att göra efter handledningen ändå. Och ännu mer efter att vi lämnat in den och fick fler kommentarer på vissa saker. Inget allvarligt dock. Mest småpill. Men det tog sin lilla tid.... Till slut var vi iaf klara och mailade in den. Så grymt skönt!!!
På fredagkväll kom Linda hit och vi åt middag och kollade på en inte alltför bra film. Men det var trevligt, kändes som vi inte setts på hur länge som helst efter allt plugg som varit det sista.
I lördags åkte jag ner till Malmö för att träffa de små liven där nere. Också mycket trevligt :) Fika i solen, hemmagjorda hamburgare med fetaost, Eurovision och lite spelande. Sen åkte jag hem lika snabbt igen i söndags, fick finbesök av småkusinerna och därefter fick jag äntligen ligga i soffan och göra ingenting. Var så jäkla trött i söndags.
På måndag morgon bar det av till skolan, för att göra typ ingenting, var där i fem minuter. Kul att dom drar dit folk som har två timmars pendeltid för att vi ska byta uppsatser med varandra (!).... MAIL liksom. Ingen fara för mej dock :P Förutom att jag inte fick sovmorgon. Så på fredag är det opposition och sista dagen på programmet och examen helt enkelt.... Känns inte som nån stor grej direkt. Känns bara väldigt skönt. Nu är det slut. Anledningen till att jag bor till Halmstad liksom.... finns inte längre :S Nu är det fritt fram att flytta hem om det skulle vara så. Men som jag säkert nämnt tidigare, vad som händer till hösten är väldigt öppet... Det får vara det ett tag till. Först är det sommar! :)

Min plan har ju som bekant varit att bo hos mamma å pappa/syrran i sommar. Jobba lite på dagis. Det är det väl fortfarande, ska hem på söndag. Men så har mina förhoppningar om mycket jobb försvunnit rätt så rejält. Var ju och besökte det ena dagiset förra veckan och då lät det typ som om jag inte ens skulle få arbeta förrän i augusti och knappt då heller.... Man kan verkligen missuppfatta (eller vilseleda!) folk i telefon verkar det som..... Så okej, fine, tänkte jag. Jag överlever. Men så är det kanske/eventuellt/förhoppningsvis min turdag idag :) Fick tips om ett jobb som jag ringde till och ska få gå dit på torsdag och prata med dem. Nu vet jag ju inte alls om det blir nåt, men som vanligt så hoppas jag alldeles för mycket :P Är väl kanske bättre att vara lite glad och hoppfull en dag och sen se det försvinna, än att inte vara glad alls.....??? Vi säger det. Inte helt olikt ett välkänt talesätt faktiskt :P Men.... om jag kanske/eventuellt/förhoppningsvis/möjligen skulle kunna få jobba där, så blir det Halmstad iaf ifrån 1 juli och framåt.
Så min nya plan för sommaren är: åka hem som bestämt på söndag och vara hemma hela juni (nästan) och då vara ledig/arbetslös den mesta tiden, förutom när ett av dagisen kanske/eventuellt/förhoppningsvis ringer in mej för jobb. Sen åka tillbaka till Halmstad och jobba så mycket som möjligt på det här eventuella jobbet + sola, bada och ha de asgött. Skulle vara perfekt! Helt ärligt så är jag inte säker på att jag klarar av en hel sommar med att bo hemma ändå.... :P Dock! Det kommer bli många turer hem till götet och det goa folket där för jag tänker inte missa en hel sommar till. No way! Förra sommaren var ju helt fruktansvärd. Uscha mej. Vill hinna göra lite roliga saker, inte bara jobba helg hela sommarn, tack! Nu som deltidsarbetslös borde jag ju hinna det... sen om man har råd är en annan sak. Men jag är ju expert på att göra saker jag inte har råd med ^^ hehe.

Och ja.... annars, så är det bara att vänta in examen. Vänta in sommaren. Fortsätta leta lägenhet i Gbg, så får det bli när det blir helt enkelt. Fortsätta söka jobb. Tacka ja till de kurser jag sökt till hösten. Så får jag inget jobb, som är värt att strunta i kurserna för (vilket tyvärr är troligast), så blir det en termin till i skolan. Antingen bor jag kvar här eller så pendlar jag från Gbg..... man vet aldrig. Om allt går som jag vill så har jag ett extrajobb på det också. Och sen ska jag bli så gryyyyymt solbränd i sommar, ha världens roligaste sommar och hitta mannen i mitt liv! :D Då hade allt vart så daaamn PRIMA!
Detta blir ju lätt som en plätt ;)

Åh va skönt att känna att man har den närmsta framtiden planerad och under kontroll! :) Bra att skriva av sig lite. Får det på papper, haha.
Nu kan jag leva i den här falska tryggheten tills jag som alltid upptäcker att man varken kan planera eller kontrollera vad som händer i livet......

RSS 2.0