Livet just nu

Dagen har börjat bra med en höst-promenad i solen och ett mycket bra samtal med en kompis. Jag hoppas hon tycker det också. Skönt att förstå henne lite bättre :P

Har inga stora planer på att rädda världen eller liknande idag. Kom nämligen fram till på promenaden, trots att det ändå var ett bra samtal, att mitt liv är väldigt händelselöst. Jag förstår inte när, varför eller hur det blev så... Men mitt liv har stannat av på något sätt. Visst i skolan går det framåt, tjoho liksom... men annars? Det händer inget bra och det händer inget dåligt. Det händer ingenting. Känner inte riktigt igen mig själv och mitt liv. Men men, jag försöker ju få saker att hända (bra saker), men när det ändå inte gör det så... fine. Vad ska man göra liksom? Man får väl vara glad att det iaf inte händer någonting dåligt eller hemskt. Jag ska inte klaga. Men dagen alltså, det var där jag började... härnäst ska nog hoppa in i duschen. Måste ducsha av mig den otroligt jobbiga natten jag hade... Började med att jag inte kunde somna, inte så ovanligt, men igår funderade jag massor massor....vilket ledde till att jag sedan drömde massor om detta och det känns som hela natten har varit panikartad, för det var sån jag kände mig i drömmarna. Så när jag vaknade var det som att jag verkligen drog en lättnadens suck.... som att jag äntligen kunde ta det lugnt. Men som ni kanske förstår kände jag mej absolut inte utvilad och hade dessutom huvudvärk. Så en varm dusch, sen blir det att krypa ner under filten i soffan och läsa om Weber och Durkheim.... plugga ska jag göra alltså :P Inget jag direkt läser sådär annars för nöjets skull, hehe.

Imorgon efter föreläsningen blir det tåget hem. Måste alltså packa idag också. Ska bara hem två nätter så krävs väl ingen större ansträngning, bara det att på lördag blir det utgång och då måste jag bestämma vad jag ska ha på mej... Hur jobbigt som helst. Haha... lyxproblem jag vet. Men jag blir ju aldrig aldrig nöjd i slutändan ändå. Helst skulle jag vilja cykla bort till Eurostop och köpa nånting nytt, men nej. Inte ens nyköpta kläder som jag använder för första gången blir jag nöjd med i slutändan..... lika bra att spara dom pengarna då.

Det enda jag verkligen ser framemot nu i mitt händelselösa liv är att åka och hälsa på Sandra. Prata av mej ordentligt med en nära vän och se lite nytt och inte bara den här lägenheten, skolan och vägen däremellan :P
Nån gång måste väl mitt liv börja igen? Det enda som rör sig framåt just nu är tiden. Okej, min utbildning också. Men jag och mitt liv står still på samma ställe. Ska det kännas så är grått och tråkigt när man är 23 år? Ska det nånsin göra det? Och beror det bara på mej själv att livet står still? Jag tycker ju ändå att jag gör saker för att det ska hända något.... men jag kanske inte anstränger mej tillräckligt?

Nu lät det här jättedeprimerande, men så är det inte. Mina känslor är precis som mitt liv, händer inget - känner inget. Så jag är inte ledsen. Jag är inte glad heller. Känner mej likgiltig. Är inte det en dödssynd förresten? Hoppsan. Får nog ringa någon senare i eftermiddag och leva genom den personen lite...  alla andra verkar ha så spännande och intressanta liv. Jag vet att jag också är kapabel till det egentligen. Så jag är inte villig att erkänna att detta är mitt eget fel. Att jag satt mej i den här situationen. För som jag sa, så har det bara blivit så... och jag vet inte hur, när eller varför... Och det är väl skitsamma egentligen. Bara man tar sig hur det. Och det finns väldigt mycket bra i mitt liv, eller ja, bra personer. Finns många som är viktiga för mej. Och det är tur att dom finns där. Dom finns liksom runt omkring mej, eller hur jag ska säga, men det påverkar inte mitt eget livs gång.... Det händer inget för det. Tyvärr. Det har ju inget med dom att göra liksom. Dom känns som något stabilt (det får man väl hoppas iaf), men det som borde röra sig framåt, det gör inte det...

Jaja, nu hoppas jag på en rolig kväll på lördag med lite Halloween-känsla :) Vi får se. Även om jag hoppas på det så har jag inga större förväntningar. Då blir man bara besviken. Men trevligt blir det säkerligen, även som jag sagt innan i nåt tidigare inlägg, så blir det ju sällan den där kanonkvällen.... :P

Kramar till alla!

Das helg

Det var den helgen det :P Eller ja, en skön söndagkväll återstår ju. Helgen har varit bra :) Kul fest hos Heidi igår, jag var iförsig den enda nyktra där... så tvivlar inte på att jag hade haft roligare om jag hällt i mej lite vin.... men men, ville gärna hem och sova, ville inte heller vara bakis på arbetsintervjun. Så körde hem, mycket roligt för mej som inte kör bil så ofta ^^ Men hon har trevliga och snygga kompisar kan vi ju sammanfatta festen med :P

Intervjun då... Jo, jag gjorde väl inte direkt bort mej eller så. Så de måste ju vara bra? :P Allt som allt tog intervjun ca 5 minuter så, tror inte jag gjorde nåt kanon-intryck på den lilla tiden, men hur ska man hinna det? Så nu hoppas jag på mitt brev.... Men, time will tell. Världen går inte under om dom inte vill ha mej. Är ju ändå bara en tillfällig anställning. Hade dock vart himla bra med lite erfarenhet inom den branschen....

Imorgon väntar plugg och jobbsökande! Ska skriva rent lite och sådär, så krävs ingen större ansträngning på den fronten :P Sen ska jag använda min nya fina skrivare som verkligen kommer göra mitt liv lättare! Har redan gjort det! :D Så blir väl att skicka iväg ansökningar till såna arbetsplatser där dom inte vill ha mail.... har en hel lista faktiskt. En springtur hade ju inte skadat heller efter den här onyttiga helgen....

På fredag bär det av hemåt Götet. Misstänker att festen (eller va de nu är) på lördag inte kommer bli av, så jag är öppen för förslag..... Har inget planerat. Och det är ju halloween! Oj, hade jag nästan glömt. Verkar som de kanske blir lite halloween-firande på Kåren på onsdag iaf. Blir andra gången för denna terminen..... man springer ju inte där så ofta :P Tror inte det är nåt att eftersträva iförsig.... Ska bli skönt att åka hem iaf. Det var dit jag skulle komma. Så hoppas jag att det dyker upp något kul :) Ska iallafall provköra pappas nya bil...!


Fredag igen

Okej, nu är klockan efter 11 på kvällen. Första gången jag känner mej vaken idag! Så dags nu...  Nu kan man ju tramsa bort ett par timmar på internet innan man blir trött. Usch. Har aldrig förstått det roliga i att "surfa".... Jag kollar mailen och facebook sen är det bra liksom. Så jag vill ju inte tramsa runt. Men vad göra annars?

Hänt idag: Föreläsning på förmiddan. Sen knöddes jag med ofantligt mycket på människor på Maxi, inte speciellt roligt. Överhuvudtaget har jag nog gått in i folk väldigt mycket idag... För, efter att jag typ inte gjort nåt hemma i några timmar, blev det en shoppingtur med Nilla, och jag gick nog in i henne ungefär 38 gånger. Hm...? Är svintrött (inte just nu då men) efter x antal kassa nätter, så är väl därför jag inte har varken balans eller nåt annat i toppskick... köpte en skrivare iaf. Behövde verkligen en men har ändå ångest efter att ha slängt ut flera hundra bara sådär.....hiskeligt. Av bara farten köpte jag också krukväxter och massa onödigt godis..... Ah! :(
Sen blev det thai-mat och Idol. Åt MYCKET. Allt, rättare sagt. Men gott var det! :)

Tack Nilla för att du hjälpte otekniska mej att installera skrivaren!

Och för att svara på elinpelins kommentar; så var lägenheten i Lövgärdet. Är ju sisådär :S Blir ett nej tack på den tror jag.

Ååååh, ju mer jag tänker på det (söka lägenhet) detso mer saknar jag GÖTEBOOOOORG......!!!!! Speciellt såhär på kvällarna. Speciellt såhär på fredagar. Fråga mej inte varför. Men ska ju hem en sväng nästa helg iaf..... man får väl vara glad för det lilla.... Lyssnade precis på Kungälvslåten också. Som är jättedålig egentligen....men ändå liksom. Okej, jag saknar väl egentligen inte Gbg, eller jo lite, utan alla hemma. Men så är det.

Har varit en mycket trött dag. Men en rolig kväll. Även om Nilla var trött och gick hem tidigt... ändå sitter hon på msn och pratar med mej nu...? Mysko. Föredrar hon att inte träffa mej IRL så att säga?

Det jag ser framemot just nu, på kort sikt, är väl att åka hem på fredag. På lite längre sikt, att åka till Holland och hälsa på Sandra.

:)

Kändes som jag hade massa att skriva när jag började det här inlägget, men jag blev nog trött av mitt eget tjafs (!) så nu vet jag inte alls vad det var jag hade tänkt skriva... Bättre att lägga sig nu då. Kanske kommer på det imorn.

Ser verkligen framemot att ta sovmorgon imorn!

God natt....zzzzzzz

Vanligt vardags-vimsande...

Så var det onsdag igen då. Har varit en vanlig tråkig vardag men jag har ändå fått en del gjort - det är väl meningen med vardagar? Varit på hemska MVC, (var inte så hemskt dock) sökt två nya jobb :) och pluggat en hel del. Imorgon ska vi sätta oss och börja skriva på projektplanen till utvecklingsarbetet och jag kände att jag ville förbereda mej lite. Mycket man ska tänka på. Känns ändå väldigt bra med hela arbetet måste jag säga... I tisdags var vi på möte med våran uppdragsgivare (kan man väl kalla honom?) på Arbetsförmedlingen och det verkar som om vi kommer med vårat lilla skolarbete alldeles lägligt. Finns ett ganska nystartat projekt i kommunen som jobbar på att få in föredetta kriminella män i arbetslivet. Och det är ju det som vi vill skriva om! Och de hade börjat fundera på att de nu ville ha en utvärdering av hur det har gått och vad deltagarna har fått ut av det o.s.v... Så vi kom in som på beställning nästan, fast vi inte visste om det :P Så jag tror det kan bli himla bra det där :) Jaa, hoppas på effektivt skrivande imorgon...! Vi ska sitta hela dagen i skolan så..... jag hoppas vi har lika bra flyt imorn som vi haft hela tiden typ, än så länge iallafall (peppar, peppar).

Jaha, lite annat värt att nämnas: Jag ska på en drop-in-intervju på söndag på en restaurang. Det betyder inte att vem som helst kan gå dit, men inte direkt heller att jag blivit kallad dit om man säger så... Helt enkelt ringde jag dit - drog igenom namn, ålder och den lilla ynka erfarenhet jag har inom storkök. Men det räckte iallafall för att jag skulle få komma på drop-in:et :) Sen kan man ju undra hur stor chans det är egentligen att jag får nåt jobb men min obefintliga erfarenhet inom restaurang-branschen.... Men men! Det gäller iallafall en månads anställning under tiden dom har sitt julbord. Och jag tänkte att så värdelös är jag inte att jag inte kan hjälpa till vid ett julbord. Så vi får väl se... hade vart himla bra att få en fot in i den branschen även om det bara är för en månad. Arbetserfarenhet liksom. Sen sökte jag ett annat jobb också... jaja.
En annan sak är att jag har börjat söka lägenheter i Göteborg igen. Och det sjuka är att jag redan fått ett erbjudande om visning..... va hände där liksom?! Dock ska du som läser inte bli för exalterad för det var ju inte världens bästa område, inte heller det sämsta för det hade jag inte ens sökt från början... men planen är iallafall att min syrra ska flytta in i min eventuella lägenhet tills hon får en egen eller jag flyttar tillbaka från Halmstad. Så eftersom hon kommer bo där ett tag har ju också hon ett och annat att säga till om....och mamma. Och mamma verkade inte för lycklig över den där lägenheten.... Men vi får se. Måste ju ändå ses som ett ganska gott tecken att jag ens fick ett erbjudande. Det måste ju betyda att jag har varit inskriven tillräckligt länge och sådär för att kunna konkurrera med alla hundratals människor som söker varenda lägenhet :P Men realistiskt sett; om jag tackar ja till denna (vilket jag nog inte gör ändå) så är det ju inte säkert att jag får den för det. Och det kan ju lika gärna dröja ett halvår innan jag får nästa erbjudande. Det vet man aldrig. För min del är det ju inte bråttom. Flyttar ju tidigast härifrån till sommarn. Det är väl mest little sister som is about to go mad at home men... ;)

Planer för kvällen är att ta en springtur, göra middag och sen kolla på tv. Onsdag är en mycket bra tv-dag :) Finns det nåt mer underhållande än Bonde söker fru??? :D Tror inte det... haha. Sen ska jag väl lägga mej i hyfsad tid så man orkar hela dan i skolan imorn...

Planer för helgen är väl; Fredag - vet ej, antagligen Idol. Lördag - inflyttningsfest hos Heidi. Söndag - Den där drop-in-intervjun. Så det får bli inflyttningsfest i nyktert tillstrånd tror jag. Skadar väl inte att jag lär mej att man kan ha kul utan alkohol, haha.... eller för min del egentligen: att man kan vara social utan alkohol :P


Jobb, utvecklingsarbete och framtiden på hjärnan.

Jaha, nu var det mitt i veckan igen.... det var ju nyss söndagkväll känns det som. När jag fick god mat hos Linda och dessutom färgade håret :) Men det går tydligen så här snabbt. Livet. Nästan tur då att jag har börjat tänka så mycket på framtiden som jag gjort det sista....haha. Så hinner jag med liksom.

Den här veckan so far: I måndags var en ganska bra dag faktiskt. Dels fick jag reda på att Heidi bokat tid med en snubbe på Arbetsförmedlingen, vilket betyder att vårat utvecklingsarbete är på gång! Vi har en uppdragsgivare med högsta sannolikhet. Så det kändes himla bra. Sen sökte jag några jobb till och kände mej därmed duktig ^^ hehe. Sen stack jag till Rusta (av alla ställen) men hittade fakltiskt fina mattor till både köket och hallen för inte så mycket pengar, kändes också bra :) Sen blev det en springtur och efter det ett låååångt premiärdopp i badkaret. Helt klart en bra dag!
Igår var det skola och första handledningen för utvecklingsarbetet. Man fick det hela lite mer klart för sig och dessutom verkar vi ha fått en väldigt bra handledare, så det ska nog gå bra det där.... när det väl drar igång. Får vi hoppas. Efter skolan satt vi en stund och gick igenom frågor inför mötet på AF och snackade skit. Kanske mer det sistnämnda :P Sen blev det lite handlande på Maxi (mitt kylskåp har aldrig vart såhär fullt) och nu räknar jag med att inte behöva handla förrän nästa vecka.... helst i slutet på nästa vecka. Finns inget värre än att lägga pengar på mat. Eller jo, att lägga pengar på buss och tåg. Fy.
Resten av tisdagen bestod bara av att tvätta, av nån anledning tog jag också fram mitt fotoalbum från aupair-tiden i Italien och fortsatte greja med det. Det är skamligt, men jag är faktiskt fortfarande inte klar med det... det var 2,5 års sen jag var där :S Men tänkte göra ett ryck nu, bara Rom och Venedig kvar.

Nu är frågan vad man ska göra med den här dagen? Känns som att det är hög risk att det blir en väldigt icke-produktiv dag. Men det har jag ingen lust med. Mår egentligen inte bra av lata dagar, mitt i veckan! Funkar inte när man växt upp i min familj.... Men det är ingen skola idag. Och nåt jobb har jag inte. Plugga kan man väl alltid göra, men på ett sätt känns det lite meningslöst nu. Vi har ju liksom inte kommit igång med utvecklingsarbetet och det är bara det som vi har just nu. Visst, jag skulle kunna läsa lite om arbetsliv och kriminalitet men det verkar ändå onödigt eftersom vi inte ens diskuterat ännu vilka teorier och sådär vi ska använda oss av.... bättre att råplugga på dom när vi vet. Och känns inte som jag kan "hitta" teorier heller, inte förrän vi varit på AF och vet mer vad vårt arbete kommer handla om. So, what to do? Jag har redan letat upp några fler potentiella (stavas det så?) extrajobb, så härnäst blir det ju att skriva ihop CV och såvidare och maila iväg det. Men tar nog inte så lång tid....

Jaa..... får väl typ ställa mej och baka eller nåt bara för att ha nåt att göra, haha. :P För ut kan man väl inte gå! Typ 3 grader (på allvar alltså) och blåser som vanligt massor i denna stad - tror inte detta är en speciellt behaglig kombination!!! Brrrrr..... :S Fattas bara snö så är det riktig vinter :P Visst, mysigt och sådär. Men jag är inte riktigt beredd känner jag..... kom så fort. Dessutom kan jag inte hitta min fina mössa :(

Förresten är jag frustrerad, eller ja, lite frustrerad iaf. Två grejer som jag känner att jag inte har kontroll över, i mitt annars ganska så bra liv, just nu. Det ena tänker jag inte skriva ut här. Men det andra är att igår ringde det nån från ett dolt nummer, bara en gång, vilket tyder på att det inte var mamma.... och jag missade det. Glömde sätta på ljudet efter skolan igår. TÄNK om det var från nåt jobb?! Så missar jag det! Visst, med min vanliga tur så var det väl inte ett jobb.... men man vet ju aldrig. Har faktiskt sökt massor av jobb det senaste... Men inte mycket jag kan göra. Bara se till att mobilen är påslagen och vänta på att dom ringer igen.

Nu ska jag nog sätta mig och först skriva klart ansökningarna till extrajobben, sen kolla upp lite kurser till hösten. Vet att det inte ingck i min fina framtidsplanering som jag skrev här sist, men om jag pluggar en termin till så innebär det bara att jag skjuter upp planerna lite. Måste på något sätt nischa min utbildning så att jag blir lite mer hanterbar och anställningsbar för arbetsgivare. Som ni märker har jag framtiden på hjärnan ^^ Börjar väl känna att mina tre år i Halmstad närmar sig sitt slut. Förresten måste jag lägga till ännu en punkt i min framtidsplanering: ska ju åka och volontärarbeta med Sandra också såklart :)

Men okej, dags att verkställa. Ursäkta att detta nog blev ett ganska tråkigt inlägg, men behövde liksom skriva ner mina tankar/planer/funderingar för att få lite struktur. Blir virrigt i huvudet annars :P

Ciao så länge.

Framtidsplaner

Trots att jag är astrött som vanligt på måndagar, eftersom jag inte är van vid att gå upp kl 6 (för att åka med i bilen till gbg), så är jag ändå ganska nöjd med mej själv idag :)

Har funderat massa på framtiden, alltså den ganska närstående framtiden, och kommit fram till att jag är väldigt fri och kan göra precis vad jag vill....! Skolan är slut till sommarn. Då kan jag göra precis vad som helst :) Ingen skola som håller mej kvar, ingen pojkvän, förmodligen inget jobb......
Så idag har jag sökt massa jobb dvs extrajobb att ha samtidigt som skolan. Hoppas, hoppas man kan få något litet ynka jobb iaf.... ska det vara så svårt?? Men fler ska jag söka såklart. Det är bara att ligga i.

Men som sagt; framtidsplaner! :) Så här har jag planerat det idag:
1. När skolan är slut ska jag till Norge och jobba hela sommarn (upptäckte dock att det är för tidigt att söka sommarjobb)
2. Kommer hem från Norge och drar till Italien i 2-3 månader och pluggar italienska på heltid (man får studiestöd) 3. Kommer hem från Italien och jobbar en skid-säsong i Sverige/Norge/Alperna
4. Hem till Sverige igen.... här blir planerna lite mer luddiga. Men antagligen flytta till Göteborg, hitta mitt livs kärlek och få ett kanonjobb inom mitt utbildningsområde!

Bra va?! :D


Någon som vill med till Norge förresten? :)

Skön söndag

En lugn söndag hemma i lilla Ytterby :) Känns ganska välbehövligt efter denna veckan.... Mycket plugg, redovisning och grupparbete. Psykiskt påfrestande skulle jag vilja kalla det. Åtminstone som det var denna veckan :P Ändå sitter Nilla på msn och vill diskutera utvecklingsarbetet nu, men jag sa till henne! ;) Duktig flicka.

Igår var det fest hemma hos Carro, hon fyller år idag, Grattis! Det var roligt :) Och skönt på ett sätt att inte gå ut på krogen... Idag är jag bara massa trött, inte bakis eller så. Men ska ändå slappa till det. Mamma har gjort köttbullar så det kommer ju bli kalasgott, sen ska jag kolla på en film eller nåt. Imorgon bitti åker jag med mamma och sis till stan och tar bussen till Halmstad. Nästa helg ser jag framemot att bara vara hemma hos mej och fixa litegrann. Har tavlor som ska sättas upp och lite målande som ska målas.... lite hörnen och sånt som jag måste fixa till eftersom det typ läckte igenom maskeringstejpen. Kanske köper lite blommor och behöver mattor till köket och hallen. Det är liksom nästa steg. Så ska de det bli så fint så fint... :) Kanske lägger upp bilder här på lägenheten till helgen också då. Finns dom som vill se :)
Hade vart trevligt att gå på dejt nästa helg, eller nån gång snart bara.... haha. Måste hitta ett offer först bara. Det har ju inte gått speciellt bra hittills. Nätdejting suger. Men som sagt, hade vart trevligt. That's it. Överlever utan dejt också. Bara tänkte lite :P

Okej, det här blev ett ointressant inlägg men jag känner mej inte så inspirerad till detta idag. Idag behöver jag mest bara ladda inför nästa vecka som nog blir minst lika jobbig som denna, vi ska ju fatta beslut om projekt till utvecklingsarbetet bland annat. Men kul ska det ändå bli! Jag gillar ju det jag läser :)



.........undrar hur det går med dom där köttbullarna...........?

RSS 2.0